Forside Information Tips til at undgå lommetyve, når du er på tur i autocamper

Tips til at undgå lommetyve, når du er på tur i autocamper

1234

Kender du nogen, som har været udsat for lommetyve, når de er på tur i autocamper?

Vi har selv flere både i vores omgangskreds og familie, som har været udsat for det, som vi alle frygter. Nemlig det at blive udsat for lommetyveri, når vi er på tur i autocamper. Og den risiko er bestemt ikke blevet mindre, for os der kører autocamper, og kommer rundt mange forskellige steder både i Danmark og i udlandet.

Simple råd, der kan gøre en forskel!
Bevidsthed

Det er altid en god ide, at starte med at tænke på, om det man har med sig, nu også er nødvendigt. Skal man have sit dyre ur på, når man er på tur i autocamper? Skal man have mange kontanter på sig? Skal man have alle sine kreditkort samlet et sted? Skal man medbringe sit pas, også når man bare skal en tur på det lokale marked? Det kan selvfølgelig være nødvendigt. Og når det er tilfældet, så er et godt sted at starte, at man undgår at bære sine ting synligt – især på steder som i busser, togstationer, gågader, markeder og andre steder, hvor der er mange mennesker samlet. Og bærer du de dyre ure og smykker, så sørg for, at de ikke er synlige.

Opmærksomhed – også når du er på tur i autocamper

Hvis du bliver puffet til, eller nogen støder ind i dig, så skal du være opmærksom. Det sker nemlig ofte det, at lommetyvene forsøger at distrahere deres ofre på den ene eller anden måde. Vi har for eksempel oplevet, at en lommetyv slog til, lige efter at han havde spurgt efter ild til en cigaret.

Undgå lettilgængelige lommer og tasker

Når du køber taske, så bør du allerede være godt i gang med at tænke på sikkerheden, hvis det er en taske, som du skal bruge på dine ture. En taske med lynlås er ikke så nem og hurtig at stjæle fra, som en taske, der er lukket med en klap. En taske med indlagt stålnet, kan ikke skæres op, som en almindelig taske kan.

Personlig erfaring

Vi har tidligere investeret i en taske fra Packsafe. Det var en herretaske, men de findes i mange udgaver. Tasken blev brugt konstant, men desværre blev den også slidt op til sidst efter mange, mange timer, dage, uger, måneder og års brug. Men heldigvis har vi nu fundet et sted, hvor man kan købe en taske af samme type igen. Packsafe laver tasker og andet rejseudstyr med udgangspunkt i en målsætning om, at ”Ingen fortjener at blive bestjålet”. Derfor har taskerne indbygget stålnet, som forhindrer, at man kan skære tasken op. De har også remme, som har indbygget en let stålwire, så remmen ikke kan skæres op, og stjæles fra din skulder. Alle lynlåse kan fastgøres til en diskret krog på tasken, så den bliver umulig at lyne op i forbifarten. Desuden har de en sikkerhedskrog, som gør, at du med en karabinhage kan åbne remmen på din taske, og derefter fæstne den til f.eks. et bordben. Det var en perfekt løsning for os, og tasken gav høj grad af tryghed.

Her ses et par eksempler på Pacsafe tasker

Pacsafe, lommetyve

Metrosafe LS200

Metrosafe LS200 er en anti-tyveri skuldertaske. For det første har den indbygget en RFID sikret lomme, der sikrer imod identitetstyveri fra plastikkort med chip. Tasken har stål-wire-net, således den ikke kan skæres op med en kniv, og lynlåse som kan klikkes sammen. Indvendigt har den store interne rum, og den er perfekt til de daglige ture på rejsen.

Metrosafe LS350

Metrosafe 350 er en anti-tyveri daypack, og er helt perfekt til rejser. Metrosafe 350 er stor nok til at kunne rumme en 13″ bærbar computer eller tablet, men samtidig meget slim, når man bevæger sig igennem travle gader og fyldte markedspladser. Rygsækken har mange anti-tyveri funktioner som fex RFID safe™, som sikrer at tyve ikke kan scanne dine kreditkort igennem tasken. Derudover er der indbygget eXomesh® slashguards, som er et stålwire-net, der gør at tyve ikke kan skære hul i tasken.

 

Virksomheden havde en stand på ”Ferie for alle”-messen i Herning, og vi forhørte os om, hvor taskerne forhandles. Packsafe kan købes i forskellige taskeforretninger bla kæden hos Neye, men du kan også finde dem på flere danske webshops.

Link:
Pacsafe faq
Dansk distributør AB Camping